Buurtpreventie Plus is als burgerinitiatief medio 2017 gestart. Met Buurtpreventie Plus bieden wij BuurtWhatsApp groepen een gratis online platform waarmee zij eenvoudiger onderling berichten kunnen sturen, kunnen chatten, foto's delen etc.  Kortom Buurtpreventie Plus biedt Buurtgroepen een welkome aanvulling op WhatsApp. 

Het idee van Buurtpreventie Plus is vanuit Stichting AED Platform Nederland ontstaan nadat bleek dat buurtpreventiegroepen een grote rol spelen bij snelle hulp bij reanimaties in hun buurt, zij zijn immers altijd dichtbij. Zo ontstond al snel het idee om buurtpreventiegroepen te helpen metj het veiliger maken van hun buurt. En dan niet alleen tegen criminaliteit maar ook voor hartveiligheid. Want in Nederland krijgen elk jaar 30.000 mensen thuis of op straat een hartstilstand. We hebben daarom een online platform gebouwd voor BuurtWhatsApp groepen die elke buurtgroep gratis kan gebruiken.

De ontwikkeling van Buurtpreventie Plus is betaald door Stichting AED Platform Nederland . Stichting AED Platform Nederland zet zich in om de woonomgevingen hartveilig te maken, door City AED's (Defibrillatoren) openbaar te plaatsen in woonwijken. Een AED wordt gebruikt bij een hartstilstand en verdubbelt de overlevingskans van het slachtoffer.

Wij willen dat iedereen gratis gebruik kan maken van Buurtpreventie Plus, daarom werken wij zo veel mogelijk met vrijwilligers om het platform te onderhouden en uit te breiden.      

 

Locatie

Belgium
BE